„Кад школа замирише“ – Домаћинство у ОШ „Бора Лазић“, Влашка

Ова турбулентна школска година, која ће се сигурно памтити по неизвесности и пандемији има и лепшу страну медаље – као и све у животу. Наиме, у оквиру Обогаћеног једносменског рада, од ове године је, на велику радост ученика, почела са радом активност Домаћинство коју води наставница Јадранка Јованчевић. Два пута недељно цела школа тако замамно мирише! Уместо мириса дезинфекционог средства, слатки мирис печених палачинки који се шири школом, одвлачи пажњу ученика који имају последње часове, а затим  све мирише на ванилу и џем. То наши вредни ученици са својом наставницом припремају зимницу (а паланчике, онако, да се засладе). Завршница ове слатке активности је уследила следећег дана када је постављен казан поред летње учионице и са великим ентузијазмом кренуло је спремање ајвара. Све је врвило и сви су желели да учествују у спремању зимнице. Е, то је био подухват!  Ове активности нису прошле назапажено, па су чланови Домаћинста својим производима представљали  школу на продајној изложби у Младеновцу и Сопоту, а позив је стигао и са Пала (Република Српска) где су представници школе излагали продукте ученичког предузетништва.

Све ове активности су још један корак ка ученичком предузетништву које код нас није непознато и углавном је било део хуманитарних акција. Сада смо зацртали нови циљ, а то је оснивање ученичке задруге. Зато, крупним корацима стремимо ка свом циљу.

У међувремену, два пута недељно по школи се шире разни миомириси. То вредни ученици са својом наставницом праве колаче, пице, месе славске погаче и остале посластице, а ми, ми једва чекамо када ће сићи до наших учионица  понудити нас својим посластицама.

Сузана Јовановић

Ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 Основна школа ”Бора Лазић”