Новине у раду наше школе

У нашој школи је од ове школске године почео са радом продужени боравак за ученике од 1. до 4. разреда. Са групама ће радити учитељице Марија Младеновић и Ивана Милутиновић од 11.45 до 17.15 часова.

Наша школа је једна од 204 школе у Србији која је од септембра ове школске године почела са реализацијом пилот пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја „Обогаћен једносменски рад“. Ученицима се пружа могућност да након часова похађају различите активности за које су заинтересовани. Ученицима млађих разреда понуђени су: Школица спорта, Хор, Радионица „Твоје знање мења све“, Драмска радионица, Додатна настава из математике, Помоћ и подршка ученицима који раде по ИОП-у и Енглески језик кроз музику. Ученици старијих разреда могу да бирају: Припремну наставу из математике и српског језика, Додатну подршку у учењу, Радионицу филма и фотографије, Ритмику, Драмску радионицу, Хор-етно музику, Рок секцију и Помоћ и подршку ученицима који раде по ИОП-у.

Уз помоћ Градске општине Младеновац реконструисали смо подрумске просторије у школи. Од нефункционалног и неуређеног простора створили смо пријатан амбијент за живот и рад. Уредили смо кабинет, који је претходне године опремљен новим намештајем, реконструисали смо два тоалета, који годинама нису били у употреби и уредили хол. Ове јесени успели смо да реализујемо још један пројекат у нашој школи. Уз помоћ и подршку донатора, у школском дворишту, изградили смо летњу учионицу. Циљ отварања ове учионице је додатно мотивисане ученика да што чешће бораве у природи, кад год то временске прилике дозвољавају. Планирамо бројне активности у овом простору: предавања, радионице, обележавање значајних еколошких датума, часове секција, обогаћеног једносменског рада, продуженог боравка… С’ друге стране, доскора ненаменски простор испред школе данас има потпуно ново лице, еко кутак, окружен зеленилом, тако да ће се сви који у њему бораве или ће неким поводом долазити у школу, овде осећати пријатно.

Ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 Основна школа ”Бора Лазић”