Посета са Пала

Ученици Основне школе “Пале” и чланови СПКД “Просвјета” Пале боравили су у протеклом периоду у тродневној посјети Младеновцу и дружили се са ученицима Основне сколе “Бора Лазић”, члановима КУД-а Шумадија и Свети Сава из Београда.

Програм посјете је обухватао посјету културно историјским знаменитостима Младеновца: Манастир Павловац из XВ вијека, спомен обиљежје мјеста смрти деспота Стефана Лазаревића из 1427. године и спомен чесму Црквенац која је под заштитом државе.

Другог дана боравка ученици су обишли знаменитости Београда, а посебну пажњу ученика изазвала је посјета Музеју Николе Тесле и обилазак Калемегдана.

Након тога наступили су на 21. Међународним сусретима пријатеља фолклора у великој сали Ђечијег културног центра у Београду гђе су представили Српске градске игре и дружили се са фолклорашима из Србије и Бугарске.

Директорица Младеновачке основне школе, Виолета Нинковић и директор ОС “Пале” Александар Рајић изразили су задовољство успјешсном размјеном ђечијег програма и усагласили се да, на задовољство ђеце, двије школе наставе дружење и размјену искустава у сарадњи са два културна друштва.

“Размјена ученика је једна од програмских активности Основне сколе “Пале”, а овом приликом договорили смо даље кораке и радионице које ће ученици наших школа радити у будућности, како бисмо наставили сарадњу, размјену културног програма и дружење наших ученика и наставника”, изјавио је Рајић.

Погледајте слике са овог догађаја

Ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 Основна школа ”Бора Лазић”