Основна школа Бора Лазић Влашка

Резултати претраге

Основна школа Бора Лазић Влашка Array

Отворена врата за будуће прваке

И ове године смо организовали отворена врата за будуће прваке. Предшколци су се  упознали са  неким од многобројних  активности које се реализују у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад. Учитељице су организовале  различите  радионице - од ритмике, Дигиталног света, НТЦ учења, преко Домаћинства, Школице гитаре, до Креативне радионице.

За то време директорка...

Опширније
Основна школа Бора Лазић Влашка Array

Историја и легенде

Са ученицима шестог разреда реализован је угледни (дво)час, наставна јединица: Историја и легенде, корелација историје и српског језика (наставнице: Данијела Мијаиловић и Сузана Јовановић). Ученици су у својим презентацијама обрадили компаративном анализом најзначајније  личности у Србији пре и у време Косовског боја - као историјске личности и као  јунаке епских...

Опширније
Основна школа Бора Лазић Влашка Array

Тематски дан у Америћу

Данас су ученици издвојених одељења из Амерића и Сенаје реализовали тематски дан: Животиње. Након часова на којима су кроз различите активности обновили знање о животињама, ученици су са својим учитељима посетили Етно село у Америћу. Тамо су  практично применили стечено знање о бризи за животиње и уживали у предивном амбијенту.

...

Опширније
Основна школа Бора Лазић Влашка Array

Математички инфинитив

Угледни час са ученицима петог разреда - корелација математике и српског језика реализовали су наставници Саша Добрић и Сузана Јовановић. Кроз утврђивање значења и грађења инфинитива, ученици су асоцијативно повезали знање из језика са  математичким појмовима и обновили градиво из математике. Часу су присуствовале директорка Виолета Нинковић и школски психолог...

Опширније
Основна школа Бора Лазић Влашка Array

Млади планинари на Руднику

У недељу, 14. априла 2024.године 19 младих плананара насе школе 5, 6. и 8. разреда  је планинарило на Руднику. Свих 19-оро је попело врх Мали Штурац 1020 мнв, као и Српски Холивуд  на 660 мнв. Прешли су  укупно 12км.

Опширније

Основна школа Бора Лазић Влашка Array

Дан планете Земље 2024.

Свуда у свету, 22. април се слави као Дан планете Земље. У нашој школи обележен је низом активности које је реализовала наставница географије, Радица Јаћимовић. Ученици старијих разреда су се бавили израдом модела Земљине лопте темперама на камену, садњом цвећа, уређењем летње учионице, сређивањем и чишћењем школског дворишта!    

На часу...

Опширније